KakUaFaq.ru

Як підготуватися до хрестин

Для чого і чому ми приймаємо Хрещення? Тому що людина двусоставен, його повну сутність складають душа і тіло. Однак, душа в турботі потребує набагато більше, ніж тіло. Про тілі ми завжди пам`ятаємо, а ось про душу часто забуваємо. Хрещення приймається для того, щоб врятувати душу і стати Божими дітьми і відновити втрачену зв`язок з Творцем нашим. Хрещення ще називають другим народженням. Після того як людини охрестили, він починає потребувати вже і в духовному харчуванні - молитві і Таїнстві причастя. І тому Хрещення, це тільки початок шляху. Дитину мало народити, його ще треба виховати, вивчити і виростити.

Відео: Як підготуватися до зачаття

Все точно так же відбувається і в духовному житті. Треба дуже серйозно підійти до питання духового виховання дитини і якщо цим вчасно не зайнятися, то його душу може зайняти зовсім інша духовність. При нинішньому розгулі окультизму і сект це дуже небезпечно. І тому нам дано велике і потужне зброя: хрещення і хрест Господній. Знімати його не можна, ми можемо самі позбавити себе захисту й огородження, адже на ньому написано «Спаси і збережи». Людина, яка постійно носить хрест, приступає до Таїнств і молиться, не повинен боятися диявола.

Неможливо вберегти від всяких спокус дітей без віри в Бога.Только так ви можетеуследіть за дітьми. Вони повинні знати і шанувати заповіді, це справжнісінький фундамент усього їхнього життя. Тому що будь-який батько і будь-яка мати хоче, щоб діти любили їх і були їм опорою. Заповіді треба знати самим і розповідати їх дітям. Духовне виховання - імунітет проти зла, яке панує в світі. Ніхто не говорить, що духовний шлях легкий, але треба робити перші кроки і йти до нього, потім буде легше.

Відео: Як підготуватися хрещеним батькам до хрещення?

Як підготуватися до хрестин

Для тих, хто хоче прийняти Таїнство Хрещення спочатку треба вибрати належне ім`я, щоб у нового хрещеного був свій молитовник і заступник перед Богом. Небесним покровителем буде саме той святий, пам`ять якого святкується після дня народження дитини. Цей день називається іменинами і святкується особливо. У цей день дуже добре сповідатися і причаститися, цим самим засвідчити свою єдність з Церквою, і зі своїм небесним заступником.

Відео: хрещення, як підготуватися і що для цього потрібно

Наступним етапом стане вибір хресних батьків, вибирайте їх не по їх соціальному статусу, а в дусі православної віри, щоб хресні батьки могли молитися за дитину. Перед Богом вони будуть відповідати в рівній мірі як за своїх, так і за хресних дітей.

В Церква необхідно принести хрестинну сорочку або рушник, сорочечку або пелюшку, а дорослому треба одягнутися так, щоб було зручно і легко помазати груди руки і ноги. І треба обов`язково подбати про хрестику, щоб він відповідав усім церковним канонам. При звершенні Таїнства пожертвування приносяться добровільні. Хрещення здійснюється у вихідні дні, в суботу або неділю і в деякі церковні свята. Обов`язково треба причаститися після хрещення.

Відео: Як підготуватися до хрещення дитини

Найголовніше треба пам`ятати, що Хрещення відкриває нам можливість користуватися рятівними Таїнствами Церкви на спасіння своїх душ.

Оксана Панькова спеціально для

Поділитися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
» » Як підготуватися до хрестин